מחוזי נצרת: האסיר לא יצא להלווית אביו בגלל הקורונה
בית המשפט המחוזי בנצרת דחה עתירת אסיר וקבע כי בימים כתיקונם הלווית אב תצדיק חופשה מיוחדת אך מצב החירום מחייב שמירה על בריאותם של האסירים והסוהרים
בית המשפט המחוזי בנצרת דחה עתירת אסיר וקבע כי בימים כתיקונם הלווית אב תצדיק חופשה מיוחדת אך מצב החירום מחייב שמירה על בריאותם של האסירים והסוהרים
ועדת השחרורים בבית סוהר צלמון מורה על שחרורו המוקדם של אסיר אמריקאי בעל אזרחות ישראלית, בכך שקובעת שימשיך ריצוי מאסרו במדינת מוצאו וזאת ללא כל פיקוחה של ועדת השחרורים.
הרכב ועדת השחרורים מורה על שחרורו המוקדם של הנשיא לשעבר, משה קצב, מן המאסר אותו מרצה מזה כחמש שנים בגין עבירת אונס ועבירות מין נוספות
האסיר שוחרר לאחר דיון בפני ועדת השחרורים וזאת חרף התנגדותה הנחרצת של הפרקליטות. לאחר מספר חודשים הוגשה בקשת הפקעה לאור הפרות חמורות של תנאי השחרור.
בחודש שעבר, החליט הרכב ועדת השחרורים בראשותה של השופטת בדימוס שרה ברוש להמליץ על קציבת עונשם של שני אסירים שונים, עליהם נגזר מאסר עולם בגין רצח. כל זאת, לאור התהליכים המשמעותיים שעברו האסירים במאסרם עד כה.
אסיר המרצה את מאסרו בן 13 השנים בגין עבירות מין בקטינים, עתר ליציאה לחופשה לקראת חג הפסח. לאחר ששב"ס החליט לבטל את חופשותיו מכיוון שתיאר ביומנו האישי חריגות מתנאי החופשה שניתנו לו.
"בשביל תהליכים כאלה ושינויים מהותיים כפי שהאסיר עבר צריך להביע חרטה ולקיחת אחריות", כך טען עורך דינו של אסיר המבקש להשתחרר מבית הסוהר לאחר תקופת מאסר ממושכת. ועדת השחרורים דנה בבקשה והחליטה לאשרה תוך המשך שיקומו של האסיר מחוץ לכותלי בית הסוהר.
לאחר שריצה שנה ממאסרו, החליט האסיר להגיש עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים בבקשה לאפשר לו להכניס מכשיר פלייסטיישן אל תוככי הכלא. לדבריו, ניתן לנטרל את כניסות ה-USB ללא נזק ללוח אם. בית המשפט דחה את בקשתו של האסיר בקובעו, כי עיון בחוות הדעת השונות מלמד על העדר תשובה ברורה והחלטית באשר לעצם האפשרות לחבר מחדש את כניסות ה-USB לאחר שנאטמו. כמו כן, דחה בית המשפט העליון את ערעורו של הנאשם על החלטת בית המשפט.
לאחר שהוועדה לשחרור האסיר דחתה את בקשתו לשחרור על תנאי של הנשיא לשעבר, משה קצב, עתר קצב לבית המשפט המחוזי בבקשה שיבחן את החלטת הוועדה. בית המשפט המחוזי קבע כי יש להחזיר את ההחלטה לדיון חוזר בוועדה, שתבחן מחדש את ההחלטה באמצעות חוות הדעת שגיבשה הרשות לשיקום האסיר. לאחר עיון בחוות הדעת ובחינת המצב מחדש, דחתה הוועדה את בקשתו של קצב בשנית.
אסיר בטחוני שריצה את מרבית העונש שנגזר עליו הגיש לוועדת השחרורים בקשה לשחרור מוקדם בטענה כי הוא מתחרט על מעשיו. לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, החליטה הוועדה לשחרר את האסיר, חודשיים לפני שסיים לרצות את עונשו, בטענה כי: "דווקא שחרור המוקדם של אדם זה ימנע ממנו מעשים שליליים בעתיד ויורה לכל השאר כי יש מקום להתנהגות טובה ולהבעת חרטה ושינוי התנהגות".
לאחר שוועדת השחרורים סירבה לבקשתו לשחרור מוקדם על תנאי, עתר האסיר לבית המשפט לעניינים מנהליים בבאר שבע. בית המשפט קבע כי יש להחזיר את ההחלטה בעניין שחרורו המוקדם של האסיר לוועדה לשחרור אסירים, בכדי שזו תשוב ותשקול את עניינו.
שלושה חודשים לפני שחרורו, לאחר שהורשע בעבירת בעילת קטינה ובעבירות אלימות חמורות ונגזר עליו לרצות 8 שנות מעצר בפועל, הגיש האסיר בקשה לשחרור מוקדם מוועדת השחרורים. הוועדה החליטה לשחרר את האסיר בתנאים שקבעה, בטענה שחזרתו של האסיר לחיים נורמטיביים מחוץ לכלא בסיוע הרשות לשיקום האסיר אף היא משרתת את אינטרס הציבור.
לוועדה לשחרור אסירים הוגשה בקשה לשחרור אסיר המרצה את מאסרו הראשון למשך 23 חודשים בגין עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, שלוש עבירות התפרצות, גניבה והסגת גבול. ועדת השחרורים קבעה כי יש לשחרר את האסיר שחרור מוקדם.
לאחר שהורשע בשורה של עבירות מרמה, נגזרו על הנאשם 20 חודשי מאסר בפועל. היעדר תכניות שיקום למרמה בכלא הובילו לשחרור מוקדם על תנאי של האסיר לאחר ריצוי 11 חודשים מעונשו. זאת, על אף מחסור בכוח אדם ברשות לשיקום האסיר שבעיר מגוריו של האסיר, דבר אשר מנע את אישור תכנית השיקום על ידי הרשות והצגתה לוועדת השחרורים. לטענת עורכת דינו של האסיר: "מכסת מטופלים או מחסור במטפלים לא יכולה לגרום לעוול לאסיר עצמו."
לאחר חצי שנה ממועד דחיית הבקשה שהגיש האסיר לוועדה לשחרור אסירים להקדמת מועד שחרורו, הגיש האסיר בקשה לדיון חוזר. הבקשה לדיון חוזר אושרה, ובדיון הנוסף התקבלה בקשתו ונקבע כי ישוחרר בתנאים אותם קבעה הוועדה.
--> -->