העליון דחה את ערעור המדינה על קולת העונש שהוטל על נאשם שהתעלל באחייניו
על פי עובדות כתב האישום בהן הודה הנאשם, בתחילת שנת 2016, נודע לנאשם כי אחייניו הקטינים לא הלכו לבית הספר, בעקבות כך הכניס הנאשם את הקטינים לחדר בבית אמו שבג'סר א זרקא, קשר אותם לכיסא, קשר להם את היידים וקשר לראשם חתיכת פלסטיק, בנוסף לכך קשר לאחד מהם בקבוק זכוכית על החזה ולשני הדביק נורה גדולה על פיו באמצעות נייר דבק שכיסה את פיו וכל זאת בכדי להפחידם. בהמשך צילם הנאשם את הקטינים באמצעות הפלאפון ובמקביל צעק עליהם והטיח בהם שאלות הנוגעות להעדרותם מבית הספר, תוך כדי שהוא מכה בפניהם מספר פעמים ומבקש מהם לנשק את ידו. לאחר שאימו של הנאשם (סבתם של הקורבנות) שמעה את הבכי של הילדים היא נכנסה לחדר ושיחררה אותם.
ב"כ התביעה טען, כי מעשיו של הנאשם מעוררים סלידה וגועל, והם הותירו בליבם של הקטינים צלקות לכל החיים. עוד טען, כי גם אם מעשיו היו מתוך מניע חינוכי אין הצדקה להתעללות בילדים, כמו כן ציין שהנאשם לא שיתף פעולה במסגרת צו הפיקוח ולא הביע אמפתיה כלפי מצבם של הקטינים ואין ביכולתו לערוך שינוי משמעותי בחייו ובתפיסתו.
בא כוחו של הנאשם עו"ד ליאור בנימין טען כי מדובר בצעיר בן 24 ללא עבר פלילי, אשר סובל מבעיות רפואיות ומתהלך עם קביים. כמו כן טען, כי אי התייצבותו לפגישות של שירות המבחן נבעו ממצבו הבריאותי הקשה מאחר והיה מרותק למיטה. בנוסף טען ב"כ הנאשם, כי מדובר בארוע חריג, נקודתי שנמשך 2 דקות ולא נגרם בו נזק והארוע נעדר כל תכנון או דפוס עברייני. בנוסף לכך הנאשם הודה במעשיו, התחרט עליהם והביע צער רב.
הוריהם של הקטינים העידו לטובת הנאשם וטענו כי מעשיו של הנאשם נעשו בהומור.
בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי בחיפה קבע השופט שהדרך בה נהג הנאשם הינה מוטעית ומדובר בהתעללות אכזרית כאשר הנאשם מנצל לרעה את כוחו ומעמדו אל מול הילדים. עם זאת קיבל השופט את עמדתו של בא כוח הנאשם, עו"ד ליאור בנימין וקבע כי לא מדובר בהתעללות מתמשכת הכוללת אלימות קשה מהרף הגבוה. כמו כן ציין שהנאשם נעדר עבר פלילי ומצבו הבריאותי קשה, ועל כן נגזרו עליו 4 חודשי מאסר בפועל ושני עונשי מע"ת למשך שנה וחצי שנה.
המדינה לא הסכימה עם גזר דין זה של ביהמ"ש המחוזי והגישה ערעור לבית המשפט העליון בו טענה שמעשה ההתעללות שהנאשם ביצע בשני אחייניו הוא מעשה אכזרי במיוחד החורג מכל טענה שהמדובר במעשה חינוכי כביכול, עוד נטען כי לא מדובר בתיק אלימות רגיל אשר ניתן לייחס לו השפעה תרבותית כלשהי בשל צורת חינוך מסוימת ועל בית המשפט להגן על קורבנות של מעשים מסוג זה.
בדיון שנערך ביום 7.11.17 בבית המשפט העליון נקבע, כי ייתכן והיה מקום להשית על הנאשם עונש מאסר ממושך יותר, אך בכל זאת החליטו הרכב השופטים לקבל את עמדתו של בא כוח הנאשם עו"ד ליאור בנימין וקבעו כי נוכח מצבו הבריאותי, נסיבותיו האישיות והעובדה כי מדובר במקרה בודד אין מקום להתערבות של ערכאת הערעור ועל כן הוחלט לדחות את הערעור. (ע"פ 6907/17)
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר