הנאשם במספר מקרי שוד אלימים בחבורה יבצע 200 שעות של"צ
הנאשמים ארבו לקורבנות תמימים
כתב האישום המתוקן כלל ארבעה אישומים. על פי כתב האישום, במהלך חודש דצמבר 2013, נהגו הנאשם והאחר להסתובב ברחובות ראשון לציון ולחפש קורבנות תמימים, בעיקר קטינים. לאחר שאיתרו קורבן פוטנציאלי, עקבו אחריו, ובהגיע שעת כושר שדדו ממנו את התיק שאחז, הטלפון הנייד שברשותו ורכוש נוסף וזאת תוך איומים והפעלת אלימות קשה שאף גרמה לחבלות של ממש לקורבנות השוד. את הטלפונים הניידים ששדדו מכרו ללקוחות מזדמנים ולחנויות.
במסגרת הסדר טיעון הנאשם הורשע, על פי הודאתו, בביצוע ארבע עבירות קשירת קשר לביצוע פשע, עבירת שוד בחבורה ושלוש עבירות סיוע לשוד בחבורה.
מהי מידת החריגה הראויה בעניינו של הנאשם?
מאז הכרעת הדין שניתנה בעניינו של הנאשם, הוגשו מספר תסקירים בעניינו אשר פירטו את ההליך השיקומי אותו עבר הנאשם לאורך תקופה ארוכה של שנתיים, לרבות שילובו בקהילה הטיפולית "מלכישוע". נוכח ההליך השיקומי הממושך שעבר הנאשם, המליץ השירות לסיים את משפטו בענישה שיקומית ולהעמידו במבחן לתקופה של שנה וחצי, זאת לצד ענישה קונקרטית של 200 שעות של"צ.
במסגרת הטיעונים לעונש, המאשימה הסכימה כי בעניינו של הנאשם חל חריג השיקום, המאפשר חריגה ממתחם העונש ההולם את המעשים. אך לשיטתה, יש לגזור על הנאשם עונש זהה לעונשו המקל של האחר, קרי 5 חודשים מאסר לריצוי בעבודות שירות, מאסר מותנה ופיצוי למתלוננים.
מאידך, ב"כ הנאשם, עו"ד אבי כהן, טען כי הנאשם היה בגיר צעיר בעת ביצוע העבירות, ללא עבר פלילי, כאשר ביצע את העבירות בשל התמכרותו הקשה לסמים. הסנגור הדגיש את ההליך הטיפולי שעבר הנאשם, את העובדה שכיום עובד לפרנסתו ומוסיף לשתף עם הגורמים המטפלים. לשיטת הסנגור כל אלה מצדיקים חריגה ממתחם העונש ההולם. עוד נטען כי ראוי שעונשו של הנאשם יהיה קל מעונשו של האחר וכי השתת עונש מאסר לריצוי בעבודות שירות תפגע בשיקומו.
השיקום ידע קשיים רבים
לאחר שבית המשפט עיין בפסיקה העוסקת בעבירות שוד בנסיבות דומות, הוא קובע בגזר הדין מיום 26.04.2017 כי מתחם העונש ההולם את מעשיו של הנאשם נע בין 24 ל- 48 חודשי מאסר בפועל.
בגזר הדין בית המשפט מציין את ההליך הטיפולי של הנאשם שידע עליות ומורדות, הנאשם החל בטיפול באישפוזית של קהילת מלכישוע ובהמשך החל טיפול גמילה בקהילה טיפולית ולאחר שהיה של שנה במקום וסיום כל שלבי הטיפול שאף כללו תוכנית טיפולית משפחתית, בהמשך הנאשם עבר להוסטל לנפגעי סמים ושהה בו חצי שנה. ואולם, ביום 12.9.15 הנאשם נעצר שוב, יחד עם אדם אחר בגין תקיפה בצוותא הגורמת חבלה אותה ביצע בהיות תחת השפעת אלכוהול. לאחר כחודשיים במעצר הנאשם שוחרר שוב למעצר בית ושב למסלול תקין. כאשר השתלב ביחידה העירונית לנפגעי סמים והמשיך לשמור על ניקיונו מסמים. הנאשם אף מצא עבודה ושמר על יציבות במקום העבודה תקופה של כשנתיים.
לאור האבחנה בין עונשו של הנאשם לביו עונשו של האחר, ובעיקר מתוך רצון לאפשר לנאשם להמשיך בהליך השיקומי שערך עד כה, תוך שמירה על מקום עבודתו הנוכחי, בית המשפט רואה לנכון לאמץ המלצות שרות המבחן, ולהשית על הנאשם מאסר על תנאי, צו מבחן למשך 18 חודשים, 200 שעות של"צ ופיצוי למתלוננים נפגעי העבירות בסך 500 ₪ לכל אחד, סה"כ 2,000 ₪ (ת"פ 8761-01-14).
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר