המילה "בחוזקה" היא התרשמותו האישית של השוטר
על פי עובדות כתב האישום המתוקן שהוגש לבית משפט השלום בראשון לציון, בסוף חודש פברואר 2012, סמוך לשעה שלוש לפנות בוקר, הגיעו שני שוטרים לרחוב צייטלין בעיר ראשון לציון. עם בוא השוטרים, התחיל חברו של הנאשם לאיים על השוטרים, בכך שצעק לעבר אחד השוטרים "אל תיגע בי עוד פעם אחת אני מרביץ לך ואקרע אותך במכות מי אתה יה בן זונה". בהמשך לכך, תקף חברו של הנאשם את אותו שוטר בכך שדחף אותו. לאור מעשים אלו החליטו השוטרים לעכב את חברו של הנאשם.
על פי כתב האישום, בשלב זה ובאותו מעמד, הכשיל הנאשם את השוטר האחר שהיה במקום בכך שאמר לו: "מה אתה רוצה מה הבעיה שלך", עוד עשה הנאשם וסרב לדרישת אותו שוטר להתרחק מהמקום. באותן נסיבות, תקף הנאשם את השוטר בכך שהיכה בחוזקה בידו השמאלית. בעקבות כך, הנאשם נעצר והובל לתחנת המשטרה.
הנאשם הודה בבית המשפט במיוחס לו ונשלח לקבלת תסקיר שירות מבחן
בחודש מאי 2014, הודיעו הצדדים לבית המשפט שהגיעו להסכמה ביניהם ביחס לנאשם. לפיכך, התביעה הגישה כתב אישום מתוקן, והנאשם הודה והורשע בעבירה של תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו. על פי ההסכמה בטרם הטיעונים לעונש הנאשם יופנה לשירות המבחן לצורך קבלת תסקיר.
מתסקיר שירות המבחן עלה כי מדובר בבחור צעיר אשר למרות נסיבות חייו המשפחתיות והחברתיות הדתיות ואף החרדיות, התגייס לצה"ל ואף שירת שירות צבאי קרבי מלא. עוד עלה שמדובר באדם נורמטיבי חסר עבר פלילי המקיים עצמו מעבודה. מהתסקיר עולה שהנאשם התערב בעניין לא לו לאחר שנקלע למקום דרך מקרה. הנאשם שיתף פעולה באופן מלא עם שירות המבחן והביעה מוכנות לבצע שירות לתועלת הציבור. בסופו של התסקיר ממליץ שירות המבחן להימנע מהרשעת הנאשם ולחייבו בשירות לתועלת הציבור.
"המילה "בחוזקה" היא התרשמותו של השוטר שעל פיה הוכנסה לכתב האישום"
התביעה עמדה על כך שיש להרשיע את הנאשם ולהשית עליו עונש של מאסר על תנאי וקנס. לשיטת התביעה, אין באמור בתסקיר כדי להביא למסקנה שיש לסיים משפטו של הנאשם באי הרשעה.
סנגורו של הנאשם, עורך דין גיל אדלמן, ביקש לאמץ את המלצות שירות המבחן. בנוסף, הדגיש עו"ד אדלמן את גילו הצעיר של הנאשם שהיה בעת הרלוונטית לכתב האישום בן 23, והפגיעה החמורה בתעסוקתו אם יורשע הנאשם, אל מול הנסיבות הקלות של ביצוע העבירה.
השופט אברהם הימן ציין בהחלטתו שעבירות אלימות נגד שוטרים הן עבירות חמורות. אולם, בד בבד ציין כי "כאן המקום להעיר לגורמי התביעה שתופעת הצפת בתי המשפט, בכתבי אישום רבים, ללא מיון ובחינת חומרת המעשים, קלה כבחמורה וכי די אם אדם יגע בידו של שוטר או יאמר לו מילת הבל ושטות בעת ששוטר מבצע תפקידו כדי להגיש כתב אישום בעבירות אלה, תביא בהכרח להפחתה בחומרת העבירה." בהמשך אמר השופט כי "הכאת השוטר בידו השמאלית, אף שהיא "מכה בחוזקה", כלשון כתב האישום, מכה שלא גרמה כל נזק והמילה "בחוזקה" היא, מן הסתם, התרשמותו של השוטר שעל פיה הוכנסה לכתב האישום". לאור האמור, קיבל השופט את עמדת עו"ד אדלמן ואת המלצת שירות המבחן והחליט לבטל את הרשעתו של הנאשם ולהטיל עליו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 100 שעות.
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר