הזמר משה פרץ ירצה עבודות שירות ולא מאסר
על פי העובדות המפורטות בכתב האישום שהוגש כנגד הזמר משה פרץ, בין השנים 2007-2009 ניהל פרץ יחד עם אמנון זינדני עסק שתחום עיסוקו אמרגנות והפקת אירועים ובמסגרתו, בין היתר, הופיע פרץ באירועים שונים.
סך התמורות שלא דווחו עומד על 1,005,412 ₪ - לא כולל מע"מ
על אף שהיה על פרץ, יחד עם אמנון, להוציא בגין התמורה שנתקבלה עבור העסקאות חשבוניות מס כדין על שם העסק, לדווח עליהן למנהל מע"מ ולשלם את המס הנובע מהן, פעל פרץ, יחד עם אמנון, מתוך מטרה להתחמק מתשלום מס הכנסה ומתשלום מע"מ: בגין חלק מהעסקאות, לא הוציא פרץ חשבוניות מס כלל, ובגין חלק אחר מהעסקאות הוציא פרץ חשבוניות מס של סכומים אשר שיקפו באופן חלקי את התמורה שנתקבלה.
סך התמורה בגינה לא הוציא פרץ חשבוניות מס כלל יחד עם סך התמורה אותו לא כלל פרץ בחשבוניות המונמכות, עומד על סך של 1,005,412 ₪, כאשר סכום המע"מ הנובע ממנו הינו 138,765 ₪.
פרץ: "דרגת האשם של אמנון גבוהה יותר"
בגזר הדין שניתן ביום 21.01.14 בעניינו של אמרגנו אמנון זינדני נקבע שהסדר הטיעון שאליו הגיעו בסופו של דבר הצדדים – 6 חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות, מאסר על תנאי וכן קנס כספי בסך של 75,000 ₪ – הינו סביר ויש לכבדו, ואף נמצא בתוך מתחם העונש ההולם כפי שהוא משתקף ממדיניות הענישה הנוהגת.
בדיון בעניינו של פרץ באת כוח התביעה עמדה על החומרה הרבה בביצוען של עבירות מס, לרבות סכומי המחדל הנכבדים שנבעו מביצוע העבירות ואשר מצדיקים להטיל על פרץ מאסר מאחורי סורג ובריח.
פרץ טען מנגד שכחלק מהסדר הטיעון סוכם שחלקו בהכנסות שנוצרו מהעסקאות היה 40% ובעוד שחלקו של אמרגנו היה 60%, ומכאן דרגת האשם הגבוהה יותר של אמרגנו ביחס אליו. בנוסף, טען שיש לתת את הדעת לפער הגילאים ביניהם, כשאמנון היה אמרגן מנוסה שלקח את פרץ תחת חסותו ושימש לו כדמות אב, ובעוד שפרץ היה חסר ניסיון ובתחילת דרכו המקצועית בתחום המוסיקה ולכן הלך שבי אחרי אמנון.
יתר על כן, פרץ טען שהרשעתו בדין עלולה לגרום לו נזק בלתי הפיך ולהביא לביטול החוזה שלו עם חברת רשת, וכן לפגיעה תדמיתית שתוביל לעיכוב משמעותי בקריירה המקצועית שלו בתחום המוסיקה. בית המשפט התבקש בסופו של דבר לאמץ את המלצת שירות המבחן בעניינו של פרץ ולסיים את ההליך בעניינו ללא הרשעתו בדין.
פרץ הורשע, אך לא ירצה מאסר בפועל
אתמול, 25.10.16, קבע השופט הישאם אבו-שחאדה, שדן גם בעניינו של אמנון, כי חומרת העבירות שבוצעו מחייבות את הרשעתו של פרץ, על אף הנזק שעלול להיגרם לו מעצם ההרשעה: "ההלכה הנוהגת היא שיש לבכר את אינטרס הציבור על פני עניינו הפרטי של נאשם, ולסיים את ההליך הפלילי בעבירות מס, גם אם מדובר בעבירות מסוג עוון, בהרשעה, וזאת על אף הנזק שעלול להיגרם לנאשם במישור התעסוקתי מעצם ההרשעה."
עם זאת, בעת קביעת העונש נלקחו בחשבון לטובתו של פרץ, בין השאר, העובדה שהוא נשוי ואב לילדים; החרטה שהביע על מעשיו; הודייתו בכתב האישום; היעדר עבר פלילי; "עיקרון האחידות בענישה", בינו לבין אמנון, כאשר האחרון אף ביצע עבירות חמורות יותר, והפרקליטות הגיעה עימו להסדר טיעון של 6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות; והסרת המחדלים על ידו באמצעות תשלום מלא על פי גובה הסכומים שהושמטו.
לפיכך, גזר השופט על פרץ 4 חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות, 8 חודשי מאסר על תנאי וכן קנס כספי בסך של 60,000 ₪.
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר