הכניס לכיסו 1,350,000 ₪ במרמה ונדון ל-11 חודשי מאסר בלבד
על פי האמור בכתב האישום, הנאשם, כבן 61, שימש כמזכיר בתלמוד תורה השייך לעמותת בני ובנות ציון, וכעוזרו של מנהל החשבונות בעמותה. הנאשם מעל בכספי העמותה תוך מילוי תפקידו, זייף מסמכים והמחאות, ואת התמורה הכניס לכיסו. סך הכל, כ- 1,350,000 ₪.
התביעה, אשר הגישה את כתב האישום בשיהוי, הייתה נכונה להעמיד את עונשו של הנאשם על שנת מאסר בפועל. והצדדים טענו בגדר מתחם זה.
לבסוף, הנאשם נדון והורשע על פי הודאתו, בעבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובעבירה של רישום כוזב במסמכי תאגיד. בית המשפט החליט להשית עליו 11 חודשי מאסר בפועל.
בית המשפט המחוזי נימק בפסק הדין כי לזכותו של הנאשם, קיימים נתונים לקולה – גילו, עברו הנקי והודאתו. עם זאת, הנאשם ביצע מעשיו לאחר שגילה יכולת תחכום והטעיית הממונים עליו שנתנו בו אמון רב. מעשיו רחוקים מאוד מלהיקרא מעידה חד פעמית.
הנאשם הגיש ערעור לבית המשפט העליון על חומרת גזר הדין וטען לשיהוי בהגשת כתב האישום ולנסיבות גילו ומצבו הכלכלי והמשפחתי.
העניין נדון בבית המשפט העליון בפני כבוד השופט עמית, כבוד השופט מינץ וכבוד השופט גרוסקופף. בפסה"ד שניתן ביום 08.07.19, דחה בית המשפט את הערעור ונימק כי הנסיבות להן טוען המערער נשקלו בעת גזירת העונש על ידי בית המשפט המחוזי.
עוד צוין בפסק הדין כי במידה והתביעה לא הייתה מגישה את כתב האישום בשיהוי, עונשו של הנאשם היה חמור בהרבה מהעונש שהושת עליו (ע"פ 4633/18).
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר