גנב הטלפונים השתקם ולא ירצה מאסר
גנב פלאפונים מחולים שהיו מאושפזים בבית חולים
הנאשם הואשם בביצוע עבירות רכוש רבות (ת"פ 12427-10-12) , אשר כוללות בעיקרן גניבה של פלאפונים וארנקים. בהתאם לעובדות כתב האישום, הנאשם ביצע את עבירות גניבת המכשירים הניידים מחולים אשר היו מאושפזים בבית החולים איכילוב, וכן ביצע גניבות של מכשירים ניידים ורכוש נוסף של מתרחצים בחופי ים. בנוסף לכתב האישום שהיה כנגד הנאשם הוא צירף עוד מספר רב של תיקים אשר נפתחו כנגדו בגין עבירות רכוש.
המאשימה: "גניבת פלאפונים הינה מכת מדינה"
בתסקיר המשלים שהוגש לפני בית המשפט נמסר כי הנאשם הופנה ליחידה לטיפול בהתמכרויות לצורך אבחון ולהתוות תכנית טיפולית. לדברי שירות המבחן הטיפול בו ידע עליות ומורדות. ואולם, בסופו של דבר, הנאשם טופל במסגרת מרכז יום, ולא דווח על היעדרויות ו/או עבירות משמעת מיוחדות, ואף מסר בדיקות שתן נקיות. שירות המבחן התרשם כי לנאשם יכולת להסתייע בגורמי הטיפול, שכן הביע רצון לנצל את ההזדמנות שניתנה לו לחיים חדשים. להערכת שרות המבחן, קיימת חשיבות לנקוט בגישה טיפולית ולאפשר לנאשם את המשך התהליך הטיפול השיקומי. ועל כן השירות סבור, כי יש להטיל על הנאשם צו מבחן למשך שנה והטלת צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 120 שעות.
הנאשם באמצעות ב"כ, עו"ד טל גלאון, פרט ארוכות את נסיבות חייו של הנאשם ואת הדרך הטיפולית שעבר כפי שנמסר בתסקיר שרות המבחן, ועתר לאמץ ההמלצות שהובאו בתסקיר האחרון. עוד הוסיף הסנגור, כי בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין, ראוי לגזור את דינו של הנאשם בהתאם להליך השיקום וסיכויי השיקום, וכי יש לסטות ממתחם העונש ההולם, ולהטיל על הנאשם את שהמליץ שרות המבחן.
המאשימה הדגישה את החומרה בעבירות גניבת הפלאפונים והדגישה כי המדובר במכת מדינה אשר גורמת נזק קשה לבעלים, שכן הטלפונים מהווים היום חלק בלתי נפרד מחייו של המחזיק בהם, הן מבחינת הערך הכספי, והן מבחינת החומר העצום בתוכם. יחד עם זאת, המאשימה לוקחת בחשבון את השינוי שחל בנאשם, אשר הוכח לתקופה ארוכה, ועל כן סברה המאשימה כי יש לאזן בין חומרת מעשיו לבין השינוי שחל בו, ולפיכך עתרה המאשימה להטיל על הנאשם עונש מאסר בדמות של עבודות שרות, מאסר על תנאי, קנס ופיצוי.
בית המשפט: "השתלבות בהליך טיפולי יש בה כדי להפחית הישנות לביצוע עבירות נוספות"
לאחר שבית המשפט שמע טיעוני הצדדים מחליט השופט שמואל מלמד לאמץ את בקשתו של עו"ד טל גלאון. בית המשפט סבור כי מתחם העונש ההולם בגין כל אחד מהאירועים הוא מאסר על תנאי ועד 9 חודשי מאסר. ואולם, בית המשפט קובע כי יש לגזור את עונשו של הנאשם תוך שקילת המתחם ותוך התחשבות בנסיבות המשליכות על קביעת העונש המתאים, כאשר בעניין הנאשם יש ליתן משקל להלימה בגזירת העונש לביצוע העבירה על ידי הנאשם, נסיבות ביצוע העבירה וחומרתה, הודאתו, גילו הצעיר והעדר עבר פלילי.
בית המשפט ציין כי הרקע לביצוע העבירות על ידי הנאשם נבעו כתוצאה מהתחברותו לחברה שולית, והתמכרותו לסמים. בית המשפט מתייחס להליך הטיפולי המשמעותי שעבר וכי עצם זה יש בו כדי להפחית את הסיכון להישנות מקרים. בשל כל אלה, בית המשפט מחליט לסטות ממתחם הענישה הנוהוג בעבירות מסוג זה ומטיל על הנאשם עונש מאסר על תנאי, קנס, צו מבחן למשך שנה והטלת של"צ בהיקף של 120 שעות.
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר