נהיגה בפסילה - הארכת שני מאסרים מותנים
כתב האישום (פ"ל 11823-03-16) מייחס לנאשם כי בתאריך 27.3.2016 נהג הנאשם באופנוע בכביש 412, כשנעצר על ידי שוטר תנועה בגין עבירת תנועה שביצע. בנסיבות הללו הוברר כי הנאשם פסול מלנהוג מיום 22.3.2012, למשך 3 חודשים, וזאת הודע לו בגזר הדין אשר ניתן בנוכחותו באותו המועד. עוד התברר כי תוקפו של רישיון הנהיגה פג תוקפו ביום 15.12.11 וכי רישיון הנהיגה אינו כולל רישיון לנהוג בסוג הרכב בו נתפס הנאשם נוהג.
הנאשם נעצר בגין אלה, ושוחרר בערבויות למעצר בית על ידי קצין משטרה וזאת למשך 4 ימים, עד למועד הדיון המשפטי בעניינו.
המאשימה חזרה בה מעתירתה למעצר הנאשם עד לתום הליכים המשפטיים כנגדו
בד בבד עם הגשת כתב האישום בגין עבירות אלה, הגישה המאשימה בקשה למעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו. לאחר משא ומתן שניהל עו"ד אורן חקון עם המאשימה, הגיעו הצדדים להסכמה לפיה המאשימה תיסוג מעתירתה וכי תנאי שחרורו של הנאשם, אשר נקבעו על ידי קצין המשטרה, יעמדו בעינם עד לתום ההליכים המשפטיים כנגד הנאשם.
בהמשך, במסגרת התיק העיקרי, עו"ד חקון הגיע להסדר טיעון עם המאשימה, לפיו הנאשם יודה בכתב האישום כפי שהוא וטרם שמיעת הטיעונים לעונש יתקבל תסקיר שרות המבחן ובו תכנית של"צ בהיקף של 150 שעות.
עו"ד אורן חקון: "על התביעה חלק מהאחריות על כך שלא הופקד רישיון הנהיגה"
לאחר קבלת התסקיר, עתרה ב"כ המאשימה בפני בית המשפט לכבד את ההסדר שהושג בין הצדדים, באופן לפיו יוטל על הנאשם 150 של"צ, פסילה בפועל למשך שנתיים, פסילה על תנאי, קנס והארכת שני מאסרים מותנים שתלויים כנגד הנאשם. המאשימה הסבירה שקיבלה את הסבר הנאשם אשר טעה לחשוב שהפקדת רישיונו בתיק אחר משנת 2014 הוציא אותו ידי חובת ההפקדה באותו התיק משנת 2012, ובשל כך, לא הפקיד רישיונו. התביעה סבורה כי נפלה טעות טכנית אשר יש בה כדי להימנע מהפעלת המאסרים המותנים.
עו"ד חקון, צידד בטענת המאשימה והוסיף כי אף שנשפט הנאשם לאחר שנת 2012, ונעצר לבדיקה על ידי שוטרים לא נאמר לו דבר על ידי מי מרשויות האכיפה כי הוא נוהג בזמן פסילה, ומכיוון שהפקיד את רשיונו בתיק אחר, ולאור התקופה הרבה אשר חלפה (5 שנים), סבר הנאשם כי אינו פסול מלנהוג.
בית המשפט: "האם אכן הנאשם נרתם לאותו שינוי שמציין שרות המבחן המצדיק לא להפעיל המאסרים המותנים כנגדו?"
לאור העובדה כי בתסקיר הראשון לא הייתה כל התייחסות להארכת המאסרים המותנים, בית המשפט מורה על שירות המבחן שייתן התייחסותו לכך, בטרם תנתן החלטה בעניינו של הנאשם.
בתסקיר נוסף מאת שרות המבחן צוין כי הנאשם משתף פעולה עם שרות המבחן ומוסר בדיקות שתן נקיות משרידי סם. שרות המבחן העריך כי במידה והנאשם ישתלב בטיפול משמעותי וארוך טווח יהיה בכך להפחית את הסיכון לביצוע עבירות דומות בעתיד. משכך, שרות המבחן המליץ, לצד הארכת המאסרים המותניים, גם להטיל על הנאשם צו פיקוח למשך שנה ולשלב את הנאשם בקבוצה טיפולית.
בגזר הדין שניתן ביום 10/11/16, בית המשפט בוחן האם אכן הנאשם נרתם לשינוי, ומוצא מספר נימוקים המראים הרתמות הנאשם לשינוי. וביניהם, הנאשם מצוי במסלול חיים שונה ואחר, הנאשם נישא לאחרונה וצפוי להיות אב בקרוב והעובדה שהנאשם הסכים להימצא תחת עינו הפקוחה של שירות המבחן ולהיות מטופל על ידו במשך שנה. בית המשפט קובע כי בכל אלה, יש כדי ליתן את הנימוקים המתאימים להארכת המאסרים המותניים אשר תלויים ועומדים כנגד הנאשם.
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר