ענישה מקלה בעבירת פגע וברח, תוך נהיגה ללא רישיון בתוקף
על פי עובדות כתב האישום, בתאריך 17.9.2010, נהגה הנאשמת ברכבה בעיר נתניה וזאת ללא שהיה ברשותה רישיון נהיגה תקף. כאשר התקרבה הנאשמת לצומת בעיר, רכבה על גלגליות הנפגעת ילידת 1999. הנאשמת נהגה בחוסר זהירות, לא הבחינה במועד ברוכבת הגלגליות ופגעה בה. כתוצאה מהתאונה נחבלה הנפגעת חבלה של ממש, בכך שנגרם לה שבר של הומרוס ביד שמאל, חבלה בראש ואיבוד הכרה. לאחר התאונה נמלטה הנאשמת עם רכבה מבלי להשאיר פרטיה, מבלי לבדוק מצב ההולכת רגל, מבלי להגיש עזרה, מבלי להמתין עד להגעת שירותי ההצלה ומבלי לדווח מיד לתחנת המשטרה על מקום התאונה ועל מצב הנפגעים.
בגין אלה, הוגש כתב אישום המייחס לה עבירות של הזזת רכב ממקום התאונה, אי הגשת עזרה, אי דיווח מיידי למשטרה, אי מסירת פרטים, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, נהיגה ללא פוליסת ביטוח תקפה ועבירה של גרימת תאונה בה נפגע אדם חבלה של ממש ונגרם נזק.
עדי התביעה לא התייצבו לדיוני ההוכחות פעם אחר פעם
הנאשמת, באמצעות ב"כ עו"ד אורן חקון, כפרה במיוחס לה בכתב האישום, ועל כן נקבע מועד לדיון הוכחות.
בדיון ההוכחות שהתקיים ביום 23.11.2017 לא התייצבו מטעם המאשימה עדי תביעה מרכזיים ועל כן הדיון נדחה ליום 25.11.2017.
במועד הנדחה, שוב לא התייצבו עדי התביעה והצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו הנאשמת תודה בעובדות כתב אישום מתוקן, ויושת עליה 12 חודשי פסילה בפועל, מאסר על תנאי (טיעון פתוח) וקנס מתון לשיקול דעת בית משפט.
עו"ד אורן חקון: ההסדר אליו הגענו הוא תוצאה של כשלים ראייתים משמעותיים
המאשימה הסבירה כי הגיעה להסדר הטיעון המקל, וזאת משום חוסר שיתוף הפעולה של העדים מטעמה, אשר לא התייצבו לדיונים פעם אחר פעם.
עו"ד אורן חקון, עתר לכבד ההסדר אליו הגיעו הצדדים וטען שהגיעו אליו לאור כשלים ראייתים משמעותיים. הסנגור עתר בעניין השתת מאסר על תנאי שיהיה מידתי, שכן חלף זמן רב מקרות הארוע וכי הארוע מהווה חריג בעברה. באשר לקנס, הסנגור טען כי המדובר בנאשמת הנתמכת מביטוח לאומי, מתפרנסת למחייתה מהבטחת הכנסה וכי סובלת מלקויות רבות.
אילולא טיעוני הצדדים היה מקום להחמיר בענישה
לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, בית המשפט קובע כי המדובר בכתב אישום חמור ואילולא נימקו הצדדים ההסדר היה מקום להחמיר בענישה. אולם, לאור כל הנסיבות אשר פורטו בפני בית המשפט, מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית המשפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, ולאחר ששקל הטיעונים, הוא נותן ידו להסדר ומכבדו.
בית המשפט מצין את עברה של הנאשמת, לפיו הנאשמת נוהגת משנת 2014 וצברה לחובתה 15 הרשעות קודמות, אשר ביניהן עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף ואף הרשעתה האחרונה הייתה בגין עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
לאחר שבית המשפט התחשב בטיעוני הצדדים, שקל מהות ההסדר, וכל שיקול רלוונטי אחר, הוא גוזר על הנאשמת, קנס בסך 500 ₪ בלבד, פסילה בפועל להחזיק רישיון נהיגה לתקופה בת 12 חודשים, פסילת רישיון נהיגה על תנאי לתקופה של 6 חודשים ומאסר על תנאי לתקופה בת 7 חודשים (ת"ד 7046-08-14).
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר