מגבלות חופש הביטוי בפייסבוק
פרקליטות מחוז תל אביב הגישה כנגד הנאשם כתב אישום המייחס לו ביצוע של עבירה של העלבת עובד ציבור ועבירה של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.
כתב האישום מפרט כי הנאשם, במספר מועדים, כתב באתר "פייסבוק" באינטרנט פרסומים בגנותו של רכז מודיעין סדר ציבורי במרחב מוריה במשטרת ישראל (המתלונן), כשיותר מ- 700 אנשים עקבו אחר פרסומיו. בנוסף לכך, במספר מועדים, העלה נאשם לאתר "יו- טיוב" סרטונים ובהם שירים בגנותו של המתלונן.
הפרקליטות טענה כי הפרסומים גרמו לבהלה ודאגה בקרב בני משפחתו של המתלונן, וכי הוחלט במשטרת ישראל על סיווגו של המתלונן כ"שוטר מאוים" ובעקבות כך הוגברה האבטחה סביבו וסביב משפחתו. עוד נטען כי הפרסומים גרמו לפגיעה בעבודתו והוא נאלץ לעבור לתפקיד אחר במסגרת תפקידו בעבודה.
הנאשם טען כי לאור הזכות החוקתית לחופש הביטוי לא היה מקום להאשימו ואין מקום להרשיעו בעבירות שיוחסו לו. לטעמו, הדברים שפורסמו על ידו הם בגדר ביקורת לגיטימית על עילותיו של המתלונן.
לאחר שבית המשפט סקר את הראיות הוא הגיע למסקנה כי יש באלה כדי לפגוע פגיעה קשה בליבת כבודו של המתלונן ובתפקידו כשוטר המשמש כרכז מודיעין. עוד קובע בית המשפט כי באשר לוודאות הקרובה לפגיעה בתפקידו של השירות הציבורי - זו קיימת באופן ברור.
השופטת דנה אמיר סומכת החלטתה על פי המבחנים שנקבעו בדנ"פ אונגרפלד ועל כך שבית המשפט העליון נתן דעתו לא אחת לשאלת גבולותיה של הזכות לחופש הביטוי כשלצד הכרה בחשיבותה הרבה הבהיר כי אין המדובר בזכות מוחלטת (ת"פ 50825-01-15).
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר